Het BIS-nummer van VIEGA: de comfortbadkamer

Het BIS-nummer van VIEGA: de comfortbadkamer

Wie op de bouwbeurs BIS op zoek gaat naar het ultieme badkamercomfort, kan bij Viega het neusje van de zalm ontdekken. De specialist in sanitair en HVAC presenteert er zijn nieuwste oplossingen, die door innovatie en design het leven aangenamer maken. Maak kennis met de ‘comfortbadkamer’ van Duitse topkwaliteit en tijdloos design.

De badkamer staat meer dan ooit centraal in onze bouw- en verbouwplannen. Het Duitse Viega, met hoofdzetel in Attendorn en wereldwijde vestigingen, zet al decennia mee de trends uit als ontwikkelaar van innovatieve oplossingen op het vlak van HVAC en sanitair. Viega introduceert nu de ‘comfortbadkamer’ in België: de slimme vereniging van comfort, design, ontwerpvrijheid én ‘levenslang wonen’.

Prevista: richt de badkamer in zoals je wil

Jaren geleden stond Viega mee aan de wieg van de voorwandtechniek – de dragende frames voor sanitaire elementen zoals ophangwc’s, waarachter alle technieken en leidingen onzichtbaar worden verwerkt. Vandaag presenteert Viega de nieuwste evolutie: Prevista. Dit modulaire voorwandsysteem zet met de productlijnen ‘Dry’, ‘Dry Plus’ en ‘Pure’ de toon op het vlak van flexibiliteit: voor klassieke wandmontage, staande constructies en met een professionele railmontage. Zo is het systeem geschikt voor nieuwbouw en renovatie, voor droog- en natbouw.

Grote troef is dat je zelf creatief de ruimte kan indelen met voorwandelementen voor toilet, wastafel, urinoir en bidet. De toilet- en wastafelelementen zijn zelfs in de hoogte verstelbaar, voor comfort op élke leeftijd. Het hele systeem is een innovatieve samenhang van bedieningsplaten, spoelreservoirs en montagerails, dat samen met installateurs werd ontwikkeld en geoptimaliseerd de afgelopen drie jaar. Dat maakt ook dat je kan kiezen uit meer dan 50 verschillende bedienings- en urinoirplaten, die door hun tijdloze design naadloos in elke badkamerinrichting passen. 

De nieuwste Prevista-voorwandelementen garanderen de ultieme vrijheid van badkamerinrichting.
De nieuwste Prevista-voorwandelementen garanderen de ultieme vrijheid van badkamerinrichting.

Visign-bedieningsplaten: individueel design voor de badkamer

In de badkamer willen we natuurlijk graag een persoonlijk accent leggen. Met de series Visign for More en Visign for Style kies je uit een uitgebreid aanbod van bedieningsplaten. Die zijn standaard of optioneel gedeeltelijk met ledverlichting uitgerust als weloverwogen oriënteringspunten in het duister. De energiebesparende verlichting gaat pas aan als iemand de badkamer betreedt.

Daarnaast zijn er liefst 50 standaard leverbare materiaalsamenstellingen en extra speciale kleuren, van discreet en bescheiden tot opvallend glossy met heldere contrasten. Materialen zoals glas of RVS zorgen voor een makkelijke reiniging, en de Sensitive-uitvoering biedt zelfs twee touch free varianten, voor optimale hygiëne. Ook de speciale inwerpschacht voor reinigingsblokjes geeft de dagelijkse hygiëne een boost. Zo blijft het keramische gedeelte ook zonder onaantrekkelijke toiletblokjes proper en fris. En dat bij elke spoelbeurt.

 

Douchegoot ‘Advantix Cleviva’ combineert lijn- met puntafvoer

Het is misschien het minst opvallende deel van de badkamer, maar ook in de afvoertechniek staat de evolutie niet stil. De nieuwe douchegoot ‘Advantix Cleviva’ innoveert in de vormgeving van douches op vloerniveau. Met een toepassing als voorwandtechniek worden volledig betegelde douchebodems erg vlak. Zo oogt elke badkamer meteen een pak ruimer. De nieuwe douchegoot "Advantix Cleviva" koppelt die installatiemogelijkheden aan de installatievoordelen van een puntafvoer.

Anders dan bij eerdere douchegoten voert de ‘Advantix Cleviva’ het water af via een slank RVS profiel met perfect ontworpen helling. Het gaat dan naar een centrale vloerafvoer met een in de fabriek aangebrachte afdichtingsmanchet. Het resultaat? Een veiligere en efficiëntere installatie van de douchegoot en een compacte bouwwijze die zorgt voor een installatieomgeving die 360° vrij draaibaar is. Daardoor kan de douchegoot direct tegen de wand worden geïnstalleerd. De afvoer zelf is zo ontworpen dat hij door de hydrodynamica permanent zelfreinigend is.

De nieuwe Advantix Cleviva douchegoot direct op de wand: esthetisch, veilig én zelfreinigend.
De nieuwe Advantix Cleviva douchegoot direct op de wand: esthetisch, veilig én zelfreinigend.

OVER VIEGA

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek is een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, in de nutssector alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. In 1899 werd het familiebedrijf opgericht in Attendorn (Duitsland). Al in de jaren ‘60 werd de internationalisatie ingezet. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

Voor meer info

Jo Devos I jo.devos@viega.be I 02 551 55 15

Sigrid Vanspauwen I sigrid@rca.be I 0496 04 63 98