Nieuwe Viega persmachines worden ‘smart’

‘Plus’-modellen van generatie Pressgun 6 communiceren met smartphone

Viega vervolledigt het gamma persmachines met een nieuwe generatie: de Pressgun 6. Blikvanger zijn de Pressgun 6 ‘Plus’ en Pressgun Picco 6 ‘Plus’, die via de app informatie sturen naar de smartphone van de gebruiker. Daarnaast staan ergonomie en gebruiksgemak voor de installateur opnieuw centraal bij alle nieuwe modellen.

De nieuwe generatie persmachines omvat naast de Pressgun 6, Pressgun Picco 6 ook de Pressgun 6 Plus en Pressgun Picco 6 Plus. De traditionele pistoolvorm is daarbij alleen bij de Pressgun 6 Plus behouden gebleven. De Pressgun 6 en Pressgun Picco 6 zijn een combinatie van pistool- en in-lijn model (staafmodel). De Pressgun Picco 6 Plus is volledig als in-lijn model uitgevoerd. Bij deze vorm vormt de machine als het ware een verlengstuk van de arm, een extra voordeel bij werkzaamheden in kleinere ruimtes.

Model ‘Plus’: slimme en veilige besturing
De nieuwe Pressgun 6 Plus en de Pressgun Picco 6 Plus zijn via Bluetooth gekoppeld met de Viega Tool Services app. Informatie over de onderhoudsstatus, het batterijvermogen of het aantal voltooide persingen is op de smartphone eenvoudig te controleren. Ook is het mogelijk om met de app een blokkering in te stellen door de gebruiker – handig én veilig.

Bij de Pressgun 6 Plus en de Pressgun Picco 6 Plus is de Viega AutoCycle-modus voorgeprogrammeerd, waarmee de fittingen in één keer worden vastgeperst. Via de Viega SmartCycle-modus wordt het persproces automatisch gestopt voor een laatste controle van fitting en persbek. Dat zorgt niet alleen voor minder foute persingen, maar ook lagere onderhoudskosten. ​

Comfortabeler én slimmer werken
Viega blijft de Pressgun verder ontwikkelen om steeds beter aan de behoeften van de installateur tegemoet te komen. Zo zijn de Pressgun 6 Plus en Pressgun Picco 6 Plus voorzien van LED-verlichting. Bij de Pressgun 6 Plus is de kop zelfs – eindeloos – 360 graden draaibaar. Grote troeven voor het werken in krappe of donkere ruimtes.

De batterijcapaciteit nam met 25 procent toe, bij dezelfde grootte. De Pressgun 6 Plus realiseert daarmee ca. 35 procent meer persingen dan voorheen. Bijkomende handigheid: de accu van de persmachine kan nu ook in de auto opladen, tussen twee klussen door. De bedrijfsstatus lees je af op het LED-kleurendisplay, net als signalen betreffende het onderhoud. ​

De Pressgun Picco 6 Plus wordt aangedreven door een oplaadbare 12 Volt accu, wat de machine nog lichter en compacter maakt. Het onderhoudsinterval van de Pressgun 6 Plus en Pressgun Picco 6 Plus bedraagt 40.000 persingen of vier jaar. Na 42.000 voegwerkzaamheden is er een automatische veiligheidsuitschakeling.

Krachtig en eenvoudig te bedienen
Met een perskracht van 32 kN is de Pressgun 6 Plus ontworpen voor metalen persfittingsystemen in de afmetingen 12 tot en met 108 mm, voor Megapress dikwandig stalen buisverbindingen van 3/8 tot en met 2 duim, en voor grotere nominale diameters tot 4 duim in combinatie met de Pressgun-Press Booster. Daarnaast leent de persmachine zich voor kunststof leidingsystemen in de afmetingen 12 tot en met ​ 63 mm.

De bijzonder compacte Pressgun Picco 6 Plus weegt slechts 1,6 kg en is nauwelijks groter dan een accuschroevendraaier. Deze persmachine levert 24 kN perskracht en verwerkt metalen persfittingen van 12 tot en met 35 mm, Megapress dikwandig stalen buisfittingen van 3/8 tot en met 3/4 en kunststof leidingsystemen van 12 tot en met 32 mm.

Pressgun 6 en Pressgun Picco 6
Voor toepassingen waarbij de smart-functies niet nodig zijn, biedt Viega binnen de Pressgun-familie de modellen Pressgun 6 en Pressgun Picco 6. Ook deze werden volledig opnieuw ontwikkeld en zijn uitgerust met een 18 Volt accusysteem. Ondanks de slanke behuizing zijn de modellen erg robuust. De batterijen bieden 25 procent meer capaciteit, terwijl de 270 graden draaibare persbekhouder het werk vergemakkelijkt.

De Pressgun 6 met 32 kN perskracht is ontworpen voor metalen persfittingsystemen in de afmetingen 12 tot en met 108 mm, voor Megapress stalen buisverbindingen van 3/8 tot en met 2 duim en voor kunststof leidingsystemen in de afmetingen 12 tot en met 63 mm. De Pressgun Picco 6 biedt 24 kN perskracht en wordt ingezet voor het verwerken van metalen persfittingen van 12 tot en met 35 mm, Megapress dikwandige stalen buisfittingen van 3/8 tot en met 3/4 en kunststof leidingsystemen van 12 tot en met 32 mm.

Over Viega
Met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek is een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, in de nutssector alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. In 1899 werd het familiebedrijf opgericht in Attendorn (Duitsland). Al in de jaren ‘60 werd de internationalisatie ingezet. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

Voor meer info ​
Jo Devos I jo.devos@viega.be I 0495 47 31 99