Viega haalt hoogste WELL-score met Prevista

Voorwandsysteem overtuigt door waterbesparing, hygiëne, installatie- en gebruiksgemak

Het Prevista-voorwandsysteem van Viega telt door zijn flexibiliteit en snelle, eenvoudige installatie steeds meer fans onder de vaklui. Gebruikers waarderen dan weer vooral de waterbesparing, het gebruiksgemak en de hygiëne. Kortom, Prevista legt de lat hoog. Zo hoog zelfs, dat de Viega-innovatie een 4-sterren WELL-label kreeg voor huishoudelijk gebruik en 6 sterren voor openbare toiletten. Een primeur in de geschiedenis van het label.

Wat is Prevista? Als specialist in sanitair en HVAC ontwikkelde Viega, in nauwe samenwerking met installateurs, studiekantoren en Architecten dit nieuwe staaltje van innovatieve voorwandtechniek. Het Prevista-systeem is gebaseerd op een modulaire platformstrategie die het aantal onderdelen sterk reduceert. Met de productlijnen ‘Pure’, ‘Dry’ en ‘Dry Plus’ is Prevista zeer veelzijdig: voor nat- en droogbouw, voor constructie voor de wand of vrijstaand in de ruimte.

Wat is WELL? Dit label is een onafhankelijk classificatiesysteem dat binnen de vakorganisatie VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) werd ontwikkeld om sanitaire armaturen - zoals kranen en spoelreservoirs - te beoordelen op duurzaamheid, efficiëntie, hygiëne en comfort. De bedoeling is om projectontwikkelaars, voorschrijvers, installateurs en gebruikers te helpen de juiste keuze te helpen maken voor elke toepassing.

Opvallend laag waterverbruik
Efficiënt watergebruik is de belangrijkste van de WELL-criteria voor toiletreservoirs. De test gebeurt bij verminderde nominale volumes spoelwater, maar met volledige functionaliteit. De Prevista-voorwandtechnologie behaalde een volledige spoeling met maximale waterefficiëntie volgens norm EN 997. Dat leverde, samen met de instellingen voor low-flow-spoeling, de hoogst mogelijke score op in de categorie Home. Bovendien is de spoeling eenvoudig in te stellen, zonder gereedschap. Tussen 3,5 en 7,5 liter voor een grote spoeling, tussen 2 en 4 liter voor de kleine spoeling.

Hoogste punten voor hygiëne
In de categorie Public zijn er bij de WELL-evaluatie nog twee extra hygiënecriteria: een optie voor contactloze bediening en de mogelijkheid van automatische spoeling (tijdens periodes dat het toilet niet wordt gebruikt). Viega biedt beide functies, met de bekroonde Visign for Style, Visign for More en Visign for Public contactloze spoelopties, en een optioneel systeem voor automatische spoeling. Het WELL-panel kende daarom ook op deze criteria alle punten toe.

Voor alle inbouwomstandigheden
Het Viega-spoelreservoir kan in de gemetste muur of in een staanderconstructie worden ingebouwd, waarbij in beide gevallen exact hetzelfde toiletreservoir wordt gebruikt. Dit maakt de installatie veel eenvoudiger. Zo kunnen aannemers of consumenten de bedieningsplaat in een later stadium van het project als designelement kiezen, samen met de badkamerindeling en -inrichting

Over Viega
Met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek is een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, in de nutssector alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. In 1899 werd het familiebedrijf opgericht in Attendorn (Duitsland). Al in de jaren ‘60 werd de internationalisatie ingezet. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

Voor meer info ​
Jo Devos I [email protected] I 0495 47 31 99