Viega lanceert Temponox:

Nieuw hoogwaardig leidingsysteem uit RVS

Midden september 2023 introduceert Viega een nieuw RVS leidingsysteem voor hoogwaardige verwarmings- en koelinstallaties. Temponox blinkt vooral uit op het vlak van corrosiebestendigheid, en maakt bijkomende beschermingsmaatregelen overbodig.

Temponox-buizen voor verwarmen en koelen zijn te herkennen aan twee brede bruine lijnen op de leidingen, de gebruikelijke ‘geen drinkwater’ logo's en een stip op de persaansluitingen in dezelfde kleur. Zo wordt verwarring met het Sanpress Inox- programma voor drinkwaterinstallaties vermeden, of het per ongeluk mixen van verschillende leidingsystemen.

Nadruk op corrosiebestendigheid
De kemerken van Temponox werden speciaal afgestemd op veeleisende verwarmings- en koelinstallaties. De RVS leidingen en fittingen ogen niet alleen mooi, de sterke corrosiebestendigheid garandeert een lange levensduur van de installatie. Zelfs zonder aanvullende bescherming. Zo kan ook schoonmaakwater, dat langs de radiatoraansluitingen in de vloer loopt, het materiaal niet aantasten. Dat maakt de extra corrosiebescherming die bij veel koelinstallaties wordt vereist, overbodig.

Vertrouwde totaaloplossing ​
Daarnaast is Temponox een totaaloplossing die bestaat uit leidingen en fittingen in de afmetingen 15 t/m 108 mm. Bochten, T-stukken, moffen, flenzen en alle noodzakelijke installatieonderdelen voor verwarmings- en koelinstallaties zijn leverbaar en TÜV-gekeurd. De installateur kan gebruik maken van zijn vertrouwde Viega gereedschappen en persbekken.

De fittingen van het Temponox leidingsysteem worden standaard geleverd met EPDM-afdichtingselement. Voor toepassingen die hogere eisen stellen kunnen de fittingen eenvoudig worden voorzien van FKM-dichtelement. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn voor aansluitleidingen van vacuüm-buiscollectoren.

Beeld: Het complete Temponox-programma met RVS fittingen is beschikbaar in buisdiameters van 15 t/m 108 mm.

 

Over Viega
Met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek is een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, in de nutssector alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. In 1899 werd het familiebedrijf opgericht in Attendorn (Duitsland). Al in de jaren ‘60 werd de internationalisatie ingezet. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

 

Meer info

Viega I Jo Devos I 02 551 55 15 I jo.devos@viega.be

RCA I Kirsten Van de Werf I 0492 12 77 54 I kirsten@rca.be