Viega op InstallPro met modulair voorwandsysteem

Viega op InstallPro met modulair voorwandsysteem

Prevista maakt een nog flexibelere inrichting van (kleine) badkamers mogelijk

Minder onderdelen maar meer flexibiliteit. Zo kan je het nieuwe voorwandsysteem Prevista van Viega makkelijk samenvatten. Als specialist in sanitair en HVAC ontwikkelde Viega, in nauwe samenwerking met installateurs, een innovatieve voorwandtechniek. Dit modulaire systeem leent zich zowel voor droog- als natbouw. Op InstallPro kan je uitgebreid alle troeven van Prevista ontdekken.

Met Prevista zet Viega de toon op het vlak van flexibiliteit en montage. Het voorwandsysteem is gebaseerd op een modulaire platformstrategie die het aantal onderdelen sterk reduceert. Dat vereenvoudigt niet alleen de stockage, maar ook de montage op de bouwplaats. Met de productlijnen ‘Pure’, ‘Dry’ en ‘Dry Plus’ is Prevista zeer veelzijdig: voor nat- en droogbouw, voor constructie tegen de wand of vrijstaand in de ruimte.

Met de Het Dry Plus systeem kan je de badkamer creatief inrichten, zelfs wanneer er weinig ruimte is. Achter de dragende frames voor sanitaire elementen zoals ophangwc’s, wastafel of urinoir worden alle technieken en leidingen onzichtbaar verwerkt. De toilet- en wastafelelementen zijn zelfs in de hoogte verstelbaar, voor comfort op elke leeftijd. Het hele systeem is een innovatieve samenhang van bedieningsplaten, spoelreservoirs en montagerails, dat samen met installateurs werd ontwikkeld en geoptimaliseerd. Dat maakt ook dat je kan kiezen uit meer dan 50 verschillende bedienings- en urinoirplaten, die door hun tijdloze design in elke badkamerinrichting passen. 


Over Viega

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek is een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, in de nutssector alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. In 1899 werd het familiebedrijf opgericht in Attendorn (Duitsland). Al in de jaren ‘60 werd de internationalisatie ingezet. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

 

Voor meer info

Jo Devos I jo.devos@viega.be I 02 551 55 15